El Sistema Integral de Qualitat Turística A Destino (d'ara endavant SICTED) és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme (SET), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb empreses i serveis turístics de fins a trenta-cinc oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i la satisfacció del turista.
A l'actualitat, 47 serveis turístics d'Alcúdia estan distingits amb aquest distintiu. Aquest té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment.
D'aquesta manera a aquells establiments o serveis turístics participants a SICTED que superin amb èxit l'avaluació d'aquestes bones pràctiques específiques podran exhibir un distintiu addicional a la marca Compromís de Qualitat Turística.
El distintiu és el suport que acredita el compliment dels requisits establerts a la metodologia i reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix l'empresa davant de la competència. El distintiu té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment. Cal aplicar les normes d'identitat visual que estan a disposició dels distingits a la plataforma SICTED.
Per a més informació, contacta amb nosaltres!
Per a més informació i veure els establiments adherits, descarrega el nostre dossier
Si no disposes de Targeta Intermodal, la targeta bancària contactless és la millor opció per viatjar en bus, tren o metro. Sigui de dèbit o de crèdit, permet viatjar per la xarxa TIB de Mallorca sense haver d’adquirir prèviament cap bitllet de transport. Simplement s’ha de validar la targeta tant a l’entrada com a la sortida del bus, tren o metro. Així de fàcil! A més, utilitzant una mateixa targeta bancària, s’ofereixen importants descomptes a grups de fins a 5 persones
Cada membre del grup ha de validar la mateixa targeta bancària tant en pujar com en baixar del bus; i a la xarxa ferroviària per entrar i sortir de les estacions. Atenció! S’aplica una penalització de 0,50 € per cada persona que no faci aquesta doble validació.
Es poden fer dos transbords viatjant amb 3 línies diferents (de bus, tren o metro), sempre que no passin més de 60 minuts entre la validació de sortida d’una línia i la validació d’entrada a una altra. Bona notícia! Per molt llarg que sigui el viatge, mai no es paguen més de 4 salts.
El nostre sistema tarifari funciona amb un sistema de salts. Cada vegada que es passa d'una zona a una altra es realitza 1 salt. Si el trajecte es fa dins una mateixa zona, la tarifa aplicada és la de 0 salts.
Les Illes Balears disposen d’una completa xarxa d’assistència sanitària que garanteix als nostres visitants l’atenció mèdica i farmacèutica que puguin necessitar durant la seva estada. Unes instal·lacions sanitàries de primer ordre tant en l’assistència pública com en la privada. Si sou beneficiaris d’alguna de les dues modalitats d’assistència, comproveu abans del viatge que porteu tota la documentació necessària.
112 EMERGÈNCIES TEL.
En cas d’emergència, es pot sol·licitar ajuda immediata trucant al telèfon 112 del servei d’emergències de les Illes Balears. La trucada es gratuïta i ràpidament us atendran en 4 idiomes (castellà, català, anglès i alemany). A través d’aquest telèfon, es coordinen totes les trucades a ambulàncies, bombers i forces de seguretat per tal d’aconseguir una resposta més ràpida i efectiva davant de qualsevol emergència, sigui del tipus que sigui.
Hi ha una flota de més de 50 taxis, dels quals més de la meitat tenen emissora. Són de color blanc, amb una franja de color. Tots duen l'escut del municipi al qual pertanyen. En els punts turístics, no és difícil trobar aquest tipus de transport a qualsevol hora.
Mallorca disposa d’una bona xarxa de caixers automàtics per tota l’illa, disponibles les 24 hores. Els caixers solen acceptar tot tipus de targetes per treure doblers. La majoria d’establiments accepten targetes de crèdit i de dèbit. Entre les més acceptades estan Visa, MasterCard, Maestro... Sovint s’ha de mostrar el passaport o a un document d’identificació oficial amb fotografia. Hi ha oficines de canvi de divisa a l’aeroport i a alguns hotels també ofereixen aquest servei.
L’impost sobre el valor afegit (IVA) s’aplica a tots els productes i serveis. El percentatge varia segons el tipus de producte. Per als ciutadans residents a països que no siguin membres de la Unió Europea en visita turística, l’IVA es pot reemborsar si es compleixen determinades condicions. Les compres s’han de realitzar a botigues que ofereixin el formulari electrònic DIVA tax free. A Espanya, la validació s’ha de fer a través dels terminals interactius DIVA (normalment situats a ports i aeroports) abans de sortir de la Unió Europea. Es recomana preveure amb antelació el temps que es necessitarà per realitzar el tràmit.
Deixar propines és habitual als bars i als restaurants i, en general, a qualsevol servei (taxis, hotels, etc.). No hi ha cap percentatge establert.
Des de l’1 de juliol de 2016, s’aplica l’impost del turisme sostenible a totes les estades als allotjaments turístics de Mallorca. Aquesta aportació té l’objectiu de realitzar inversions per compensar l’impacte territorial i mediambiental del turisme.
ADMINISTRACIÓ PÚBLICA:
L’horari d’atenció al públic és de 9 a 14 h.
RESTAURANTS:
Normalment la cuina està oberta de 13 a 15 h i de 20 a 23 h. Alguns restaurants a zones d’afluència de turistes ofereixen horaris més flexibles i cada vegada és més habitual trobar restaurants amb la cuina oberta tot el dia.
CAFÈS I BARS:
Els horaris varien molt. Sempre trobareu qualque local obert.
BOTIGUES:
L’horari comercial és, normalment, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. A les zones turístiques i a Palma capital és habitual que els comerços tenguin horaris més amplis i que no tanquin al migdia. Les grans superfícies i els supermercats tenen horari continu, aproximadament de les 9 h fins a les 21 h.
BANCS:
La majoria dels bancs obren de 8.30 a 14 h. N’hi ha que ofereixen servei qualque horabaixa.
L’aigua de l’aixeta a Mallorca és majorment potable, apta per al consum i es pot utilitzar per a beure i per a cuinar. No obstant això, la majoria de la població resident compra aigua embotellada.
Cada any s’aprova el calendari festiu. A més, de les 14 festes comunes a tot Mallorca, cada localitat té dues festes patronals més (consultau-ho a les oficines d’informació turística).
FESTIUS HABITUALS:
Dia 1 de gener: Cap d’Any
Dia 6 de gener: Dia dels Reis i Epifania del Senyor
Dia 1 de març: Dia de les Illes Balears
Dijous Sant
Divendres Sant
Dilluns de Pasqua
Dia 1 de maig: Festa del Treball
Día 29 juny: Sant Pere
Día 25 juliol Sant Jaume
Dia 15 d’agost: Assumpció de Maria
Dia 12 d’octubre: Festa Nacional
Dia 1 de novembre: Tots Sants
Dia 6 de desembre: Dia de la Constitució
Dia 8 de desembre: Immaculada Concepció
Dia 25 de desembre: Dia de Nadal
Dia 26 de desembre: Segona Festa de Nadal